top of page

Muž s jednou ponožkou aneb Nevšední zápletky všedních dní


Lichožrouti (C) Total HelpArt T.H.A.

Ráno, V. odchází z bytu. „Proč máš jenom jednu ponožku?“ „Je v kanclu. A nesměj se, to má reálný vysvětlení! Povim ti to později, ahoj,“ prohodí mezi dveřmi.

Geniální! Zápletka jako dělaná na dvouhodinovou cestu s vlakem a notebookem. Vzpomínám na gurua kreativního psaní Reného Nekudu a jeho radu, kterak pěstovat tvůrčího ducha. Notýsek vždy s sebou, oči i hlavu otevřené, fantazii nastartovanou!!

Takže:

  • Mohli by v tom prsty mít Lichožrouti. To se nabízí jako první a nejsnazší řešení, ale až příliš průhledné. Navíc o tom, že úřadujou u mě doma, sice vím už dávno, ale pochybuju, že by u V. v práci měli pravidelný přísun stravy a přežili tam…

  • Ponožka posloužila k záchraně života. Nejspíš zastavila tepenné krvácení poté, co neopatrný kolega zaléval rajčata na parapetu a přitom loktem vysklil okenní tabulku.

  • Ponožka se propůjčila k roli roubíku a v kanceláři plzeňské neziskovky plní ústa svázanému ropnému magnátovi, který přišel hrdinům z Envicu nabídnout úplatek za to, aby přestali chránit životní prostředí.

  • Včera večer kouslo něco mého kluka do nohy, která natekla do rozměrů znemožňujících nošení ponožky.

  • v ponožce visí mikulášská nadílka (už půl roku…)

  • V. si polil nohu červeným vínem přitom, když na Střeše obsluhoval zamilovanou dvojici při romantické večeři. Vypraná ponožka se teď suší v kanclu.

Co vy na to? Máte další řešení? Napište mi o něm 😊

Autora nejpropracovanější zápletky pozvu na kafe a možná se dozví, jak to bylo doopravdy…!

PS. Obrázek (C) Total HelpArt je čistě ilustrační a nijak nenavádí k odpovědi ;-))

Featued Posts 
Recent Posts 
AUTOR BLOGU:
Mirka Veselá
bottom of page